Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda dünya kayran kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye başlayabilir. Bu hâl vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Hassaten gösterişli sıklet duymak kadar dayanıklı fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da zemin nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Mebzul ferah akarsu tüketin. Deniz, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her devir en az 8 çamçak akarsu dâhilmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kadar faik kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve ürün tüketin. Kemik sağlamlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri faik olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin çokça kurumı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını sakınmak dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından gönç olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye başüstüneğu dâhilin, kemiklere destek olabilir. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şçalışmakinliğe bile sağlıklı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen antraktştırmalara için ürün ve sebze bakımından gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yüksek deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.